Hur är din balans och hållning?


Ett av de mer okända folkhälsoproblemen idag är dålig balans dålig hållning. Vid obalans belastas olika delar av kroppen och värk/spänningar uppstår i främst nacke och rygg.

Bilddiagnos webbMed tiden kan det få andra konsekvenser som trötthet och dålig självkänsla – och i många fall är en kropp i obalans flera cm kortare än vad den borde vara.

Vid fotografering av hela kroppen blir obalansen tydlig. På bilden ser vi att hela kroppen lutar åt höger, tydligast syns det på huvudet. Kroppen är även framåtlutad, vilket tvingar muskler och kotor att kompensera för obalansen, främst vid de orangea cirklarna. Det finns även en framåtrotation av vänster axel och höft, samt en lätt vänstertippad överkropp.

Bilddiagnos och HållningsanalysAtlasbalans Bilddiagnos

När vi undersöker balans och hållning är det viktigt att se till helhet. Därför utvecklade vi Bilddiagnos; en fotograferingsstudio med rutnät, lasermätning och gradskiva.

På bara 10 minuter kan vi, med hjälp av sex fotografier (bakifrån, framifrån, profil höger & vänster och vridning av nacke höger & vänster), visa din hållning och balans – på ett helt nytt sätt.

För att du ska få kunskap om din kropp på ett enkelt sätt går vi även igenom bilderna med dig och berättar vad det får för konsekvenser för din hälsa.

Atlasbalans Bilddiagnos ger dig alltså möjlighet att:

  • Se din kropp på ett sett du aldrig sett den förut
  • Få reda på varför du har ont, eller hur du ska undvika framtida smärta
  • Personlig samtal med erfaren och väl utbildad terapeut som sätter din hälsa i fokus.

Djupvågsbehandling

Djupvågsbehandling med AtlasOrange1

Djupvågsbehandling är effektiv mot värk och spänningar. De djupa vågorna går skonsamt genom kroppens lager och sätter igång rörelse, både brett och djupt. Rörelsen sprids snabbt och gör att vågorna når över stora ytor (se gärna den korta animationen till höger eller här)

Djupvågsbehandling illustrationDjupvågsbehandling utförs med hjälp av den svenskutvecklade maskinen AtlasOrange1. Med ca 400-1200 pulseringar/minut kan du behandla både djupt och över stora områden och samtidigt skapa rörelse i vävnaden – på ett skonsamt och säkert sätt.

Med AtlasOrange1 blir behandlingen både effektiv och skonsam. Maskinen använder ojämna vibrationer som pricksäkert pulserar i olika längd. Den tar sig igenom flera lager och hjälper snabbt muskler att slappna av. Behandling av nacke och rygg har aldrig varit enklare för terapeuten. Den är ca 4 gånger mer effektiv än behandling med enbart händerna och en fantastisk upplevelse för kunden. På Falsterbo Horse Show i juli 2014 lät vi ca 1000 besökare prova på behandlingen. Några kommentarer därifrån hittar du här

Maskinen är optimerad för djupvågsbehandling av såväl muskler som bindväv och fungerar även utmärkt för att få kotor i ryggraden raka. Du kan alltså få samma resultat som hos en kiropraktor eller naprapat, fast det går snabbare och då även muskulaturen och bindväv följer med blir resultatet enastående.Idag används djupvågsbehandling för bl.a. smärtlindring, fascia/bindvävsmassage, behandling av rörelseapparaten och för att få bukt med nackont, ryggbesvär och muskelspänningar.

Dörren

Kroppsbalansering – varför då?

Ofta delas kroppen in i olika delar och olika experter jobbar med olika kroppsdelar. Det är jättebra, men det blir lätt att missa samband och orsaker när man inte ser kroppen som en helhet.

Kroppsbalansering är en behandling för hela kroppen, på en gång, från topp till tå. Vi kombinerar expertisen hos våra sjukgymnaster, naprapater och massageterapeuter med en helhetssyn och den senaste forskningen inom manuell terapi. Målsättning är att få hela kroppen i balans – och det tar såklart olika lång tid beroende på utgångsläget. Med bra balans och hållning blir det lättare för kroppen att hålla sig frisk och fri från värk.

1. BILDDIAGNOS: VAD ORSAKAR BESVÄREN?

Vid en Kroppsbalansering tittar terapeuten till helheten; hur ser du ut just nu, vad har du varit med om och hur vill du må imorgon. Ett steg i processen är fotografering med Atlasbalans Bilddiagnos, inkl. laser, rutnät och gradskiva. Sex bilder visar din balans och hållning och hur du ser ut just för stunden.

1. Bakifrån kan du se obalans (oftast lutning) och rotation i exempelvis axel eller höft.

2. Framifrån blir obalans väldigt tydlig om t.ex. mittlinjen inte går rakt igenom näsan.

3-4. Profilbild åt vänster och höger visar främst på hållning (framåtlutad osv) och rotation i höft.

5-6. Vridning av nacken sett uppifrån mot gradskiva visar eventuella låsningar i nacken.

2. INDIVIDANPASSAD DJUPVÅGSBEHANDLING

En av de viktigaste obalanser vi jobbar med under Kroppsbalansering är muskelspänningar i nacken. Dessa är otroligt svåra att komma åt då de ofta är väldigt spända, hårt belastade och sitter i flera lager. En annan är låsningar i bindväv från nacke till tåspets. Det är där maskinen kommer in bilden. Djupvågsbehandlingen gör att vi på väldigt kort tid kan lossa upp spänningar i muskler och bindväv som skulle ta flera timmar att komma åt med händerna.

Men oroa dig inte – behandlingen är otroligt skonsam, rentutav riktigt skön.

 ”Fantastiskt skönt var det. En skön känsla även efteråt” – Tove Winqvist

Individanpassad behandling och tydliga resultat

Alla människor är unika, och ska behandlas så. Kroppsbalansering är alltid anpassad efter dina behov. Efter behandlingen fotograferas du på nytt och bilder före och efter jämförs. Det här är dels för att du ska få se din egen förändring, men bilderna blir också en bra grund för din framtida utveckling mot bättre hälsa. Med dina bilder och din historik som bas blir det lättare för terapeuten att ge dig de tips och råd som just du behöver.

Så… nu vet du lite mer om Atlasbalans och vår behandling. Hör gärna av dig till oss på 010-195 90 90 eller maila info@atlasbalans.se om du har några frågor.

Copyright © Atlasbalans AB